Et av våre medlemmer, UiO – Institutt for teknologisystemer, har sammen med 11 andre partnere fått støtte fra Norges Forskningsråd til Center for Space Sensors and Systems (CENSSS). Senteret består av 12 partnere fra landene Luxemburg, USA og Norge. Disse er  universitetene: Universitetet i Oslo (UiO) og University of California (UCLA), forskningsinstitusjonen Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og de norske bedriftene KSAT, VAKE, ideas, Jotne, EIDEL. Neo, s&t, neo. VFGeo og ispace.

Omtrent halvparten av finansieringen til SFI-senteret CENSSS, bidrar Norges forskningsråd med. Den resterende halvparten, finansieres av de involverte industripartnerne og UiO.

Prosjektet har som hovedmål å bidra til økt innovasjon og konkurranseevne for norsk romindustri, og å bidra til nasjonale behov innenfor satellittsystemer for jordobservasjoner, samt utforskning av månen og Mars.

Du kan lese mer om prosjektet her.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.